Myrthe

Mijn naam is Myrthe Erkelens en ik ben fotograaf. Ik heb mijn fotografieopleiding gedaan in Apeldoorn aan de Nederlandse Fotovakschool. Tijdens en na die opleiding heb ik mij gespecialiseerd in drie richtingen: natuurfotografie, productfotografie en (huis)dierenfotografie.

 

Natuurfotografie is al jaren een passie van mij en was ook de belangrijkste reden dat ik de fotografieopleiding ben gaan doen. Het was voor mij, nadat ik de opleiding natuur- en bosbeheer had afgerond en naar Zuid-Afrika geweest was, wel duidelijk dat natuurfotografie één van mijn specialiteiten moest worden.

 

Tijdens mijn fotografieopleiding ben ik in aanraking gekomen met productfotografie en ik was meteen verkocht. Ik vind het een geweldige uitdaging om een product of voorwerp op een mooie manier op de foto te zetten. En juist omdat dit zo anders is dan natuurfotografie, vind ik dit een mooie uitdaging.

 

Tot slot (huis)dierenfotografie. Waarom ga je dat doen? Net als zoveel mensen hadden wij vroeger een hond, een Drentse patrijs genaamd Bart. Door hem ben ik gaan houden van honden en huisdieren in het algemeen. Gaandeweg heb ik steeds meer hondenrassen leren kennen en ben ik mij gaan verdiepen in hun karakters. En juist die karakters wil ik op de foto zetten, niet in een studio, maar op de locaties waar zij zich het lekkerst voelen. Dat kan zijn buiten in het park, maar ook bij u thuis.

 

In 2017 ben ik begonnen met mijn eigen fotografiebedrijf, My-Foto. Op dit moment wil ik mij voornamelijk gaan richten op het fotograferen van huisdieren in alle soorten en maten. Wil je hier meer over weten, kijk dan verder op deze site. In de Galerij vind je de foto’s die ik tot nog toe gemaakt heb.  Klik hier voor mogelijkheden om jouw huisdier te fotograferen.